Twoja encyklopedia medykamentów

Wykorzystanie grzybów mrożonych.

Napisane przez dnia 7-Październik-2013 w Pozostałe | Brak komentarzy

Wykorzystanie grzybów mrożonych.

Grzyby mrożone to najskuteczniejszy sposób na przechowywanie jesiennych przysmaków, zwłaszcza jeśli mamy dużą zamrażarkę. Odpowiednio przygotowane do tego zabiegu grzyby zachowają swój smak i nawet w chłodne, zimowe wieczory będą smakować tak, jakby były niedawno zebrane. Grzyby mrożone to najlepsze rozwiązanie, jeśli chcemy zakonserwować podgrzybki, prawdziwki, rydze czy kurki, czyli grzyby o zwięzłym miąższu.



Galeria

pasztet

Foto: pixabay.com

pasztet

Foto: pixabay.com

Inne, jak na przykład kanie możemy mrozić w całości, pod warunkiem, że są świeżo zebrane, zdrowe i jędrne. Grzyby mrożone mogą być specjalnie przygotowane z myślą o jakimś konkretnym daniu – możemy je zmielić na pasztet i zamrozić z myślą o zimowych pierogach. Kiedy po kilku miesiącach wyjmujemy grzyby mrożone z zamrażarki, nadają się do użycia od razu. Można je kroić lub smażyć, rzucone na patelnię nie stracą nic ze swojego smaku, konsystencji ani barwy. Ważne jest to, by przygotowując je do mrożenia zwrócić uwagę na prawidłowe odsączenie i osuszenie, w przeciwnym wypadku obiorą się w kawałki lodu.

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>